Arrangøren
Restless SC Oslo. Les vår spennende historie ført i pennen av en av grunnleggerne:
Restless SC – En scooterklubb blir født (av Dirk Lammering)
Det var en gang to scooterister som parkerte sine Vespaer (Michael Weston sin Vespa 90 Racer og Dirk Lammering sin PK 50 XL) like ved siden av hverandre hver dag de dro på jobb i Vika kvartalet i Oslo. Scooteristene hadde aldri sett eller snakket med hverandre in persona, men ritualet var selvskreven for dem begge – scooterene skulle parkeres ved siden av hverandre. På andre siden av Atlanteren ble Tonya Harding den nasjonale kunstløp mesteren – bare for å miste tittelen igjen etter at det ble kjent at hun hadde angrepet sin rival Nancy Kerrigan. Norge bestemte seg for å ikke bli med i EU, OJ Simpson flyktet fra politiet og Norge var vert for de olympiske vinterlekene. Året var 1994 og det var høst i Oslo, da Dirk en dag oppdaget en lapp fra Michael på sin scooter. På den sto det følgende: “Hei, kul scooter – vil du starte en klubb? Michael tlf.:”. Dirk kjørte hjem, tok opp røret og slo nummeret til Michael (ja, dette var før det fantes mobiler). Kort tid etterpå satt Dirk og Michael sammen i stua til Dirk, drakk kaffe og så på Scootering blader fra England. Michael hadde på sommeren også vært på et scooter treff i Bergen arrangert av Classic Scooter Club Norge og hadde med seg et medlemsblad. Sporenstraks bestemte vi oss for at vi skulle lage en klubb. Navnet Restless kom fra et ska band som Michael kjente til.
På våre første møter diskuterte vi mekking, deler og trimming og fant fort ut at våre mekaniker kunnskaper ikke helt var på topp – for eksempel brukte Dirk 2 dager på å skifte potte på sin PK 50 XL iom at han ikke hadde noen referansepunkter på hva som måtte skrus av først… så det ble en del turer for Michael og Dirk på den eneste virkelige forhandleren av Vespa i Oslo på den tiden – og det var MC Oslo. Her jobbet også Lars Gamborg Nielsen. Etter at Larsen hadde fått med seg at Michael og Dirk var genuint opptatt av Vespaer, ble han med i Restless klubben og kunne også fortelle oss at det fantes en rolig og stille Vespa-entusiast i Oslo som var en rev på å mekke scooter. Christian Bertheau som han het, ble også med i klubben og vi begynte å dra på litt større utflukter med scooterene våre.
Min første større tur var til hovedtreff på Storlon utenfor Gjøvik, hvor vi traff Vespa klubbene fra Bergen, Drammen og Gjøvik – som hadde medlemmer med kunnskap, iver og entusiasme som nesten overgikk vår egen. Bjørløw Larsen brødrene fra Drammen, Rogne brødrene og Stein Overland fra Gjøvik og Rene & Bjarte fra Bergen ble rene inspirasjonskilder for oss – og et forbilde for hvilke typer folk og verdier vi ønsket oss i klubben vår.
Etter at stuene til Michael og Dirk ble for små for onsdagsmøtene – flyttet vi oss til Underwater Pub og senere både til egne klubblokaler – like ved der vi møtes i dag (Isabellas).
I takt med Michaels kjærlighetsliv økte også andelen av kvinnelige medlemmer i klubben og vi fikk med oss både Kjersti og etter hvert Torunn i klubben. Det tok ikke lang tid før Kjetil Gulli og den kjente musikeren Jarle Vespestad hadde fått snusen i at det skjedde noe på Vespa fronten i Oslo så de ble også med – skjønt Jarle kunne jo ikke kjøre en standard Vespa – så han kjøpte like greit en Vespa av en fyr som hadde mistet høyre beinet sitt og flyttet bremsepedalen over på venstre side av scooteren.
Rundt år 2000 hadde Restless medlemmene med seg hjemlagede lapper i lomma og hver gang vi kjørte og kom over en Vespa i byen, ble det lagt en lapp på scooteren – dermed begynte medlemsmassen å øke i takt med vår profilering. Tore Bryni, Rolf Haubak, Frank Utheim, Dagens President Peppe Pettersson, Christel Dons, Tomas Wessel Svensson samt en undercover Politiagent (navnet er unntatt offentligheten-men du veit hvem du er) ble våre neste medlemmer og vi koste oss på turer i inn og utland.
Resten er egentlig historie – klubben vokste, men samholdet og Restless ånden ble.
Når jeg i dag kjører sammen med dere føler jeg en stolthet over hva vi alle sammen har fått til. En inkluderende, sammensveiset klubb, satt sammen av folk med helt forskjellige bakgrunn – omforent om èn felles ting: Scooteren. Jeg vil takke DEG for at DU er med i Restless og at du har gjort klubben det den er i dag. Restless SC er blitt et kjent navn i inn- og utland – noe vi kan være stolte av å ha bidratt til alle sammen.
Scoot on folkens – vi sees på årets Norges Treff!
Hilsen Dirkern